Santai Ayra

Super Happy Smiley
Powered by Blogger.
RSS

Cara Mencapai Ketenangan Ketika Amarah Menguasai

Assalammualaikum..

Apa khabar kawan2 bloggers..sihat?? Okey..hari ini Ayra nak share sikit..macammana nak hadapi kesusahan & beri ketenangan sikit..

Pendapat Ayra,bila kita susah hati sikit,mesti susah nak bertenangkan..

Korang macammana nak tenangkan hati korang??

FIRST :
Sila ambil tempat jangan berdiri,bawa-bawalah duduk..kenalpasti kemarahan korang,betul ke korang tengah marah? Ok cakap sikit kat hati yang tengah marah tu.. "YE! SAYA MARAH!"

Ada air takkk?? Cuba minumm..

SECOND :
Sila bisikkan pada hati,saya tengah marah dan saya perlu bertenang..jangan bawa-bawa sifat amarah itu..kalau boleh jauh,tolonglah jauh dari orang yang anda tengah marahhh..tarik nafas hembus,tarik nafas & hembus..


THIRD :
Sila berfikir dahulu sebelum korang menghamburkan kemarahan korang..tolong fikir baik-baik,betul ke apa yang korang buat apa yang orang yang korang marah itu betul ke tak..

LAST :
Saya perlu bertenang..

Okey dearest..ini hanya apa yang Ayra lakukan,kalau boleh biarlah diri bertenang,kadang-kadang apa yang kita buat bukan membuahkan hasil ketika marah tapi merosakkan sesuatu perhubungan dalam silaturrahim..

Ayra mampu! Ayra kuat!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 positive words:

PAK SUGI said...

INGIN MERASAKAN KEMENANGAN DI DALAM BERMAIN TOGEL TLP KI ANGEN JALLO DI NMR (_0_8_5_2_8_3_7_9_0_4_4_4_) JIKA INGIN MENGUBAH NASIB KAMI SUDAH 7X TERBUKTI
TRIM’S ROO,MX SOBAT