Santai Ayra

Super Happy Smiley
Powered by Blogger.
RSS

Cerita Bersalin First Baby...

Assalammualaikum w.b.t...

Hari ini,Ayra nak cerita apa eak dekat sini..
Apa yang Ayra nak share? 

Sebenarnya Ayra tak tahu nak share cerita apa kat korang ni..

Ayra cerita pengalaman Ayra bersalin nak tak? Tapi anak sulung laa..takkan nak share anak kedua terus..hehe..

10:00 pm (24/09/2010)
 Malam tu,kami tidur lambat.Tengok tv la katakan..tetiba..cerita best kot malam tu..hehe..dalam hati memang tak sabar nak bersalin tapi takut pun ada..huhu..
Tempat kejadian di Sg Buloh..
Air ketuban pecah..hurmm..macam tak sedap hati..kalau sakit je,tak apa lah tunggu pagi..ni dah pecah..risau la hati ni..
10.30 pm,kami gerak ke HKL..eh? Kenapa ke HKL? Entah laa..jangan tanya..unplanned!
Check up dekat private..
Tak apalah..

11:30 pm (24/09/2010)
Sesampainya di HKL,cek2 bukaan baru 2 cm..huhu
Nak balik ke? Takkan nak balik,ketuban dah pecah ni..
Dr tahan tapi suami tak boleh tunggu..dia tidur mana Ayra pun lupa..rumah ibu kot dekat KL je.rumah kami kan jauh..

12.30 am (25/09/2010)
Baru dapat katil..ramai!
Dah start sakit,tapi boleh tahan lagi..sikit jeee..
Terlena..

2.30 am (25/09/2010)
Terjaga! Sakit lagi makin kerap sakit..
Cek bukaan masih 2 cm....
Sedihnya tengok progressionnya..

4:00 am (25/09/2010)
Terjaga sakit lagi..
Tak nak sms suami takut dia risau..

6:30 am (25/09/2010) 
Terjaga sebab nurse nak cek..progression slow..
Masih 2 cm..

8:00 am (25/09/2010)
My family termasuk husband sampai..sakit dah makin kerap sampai 12 tghhari..bukaan 3 cm..
Dorg suruh jalan..jalan2 tak buka juga..
Huhu..

3:00 pm (25/09/2010)
Dr suh masuh jugak labour..time ni sakit sangat dah,5 minit sekali..husband pun sampai kena cengkam..
Kesian dia..luar jangkaan tu..hehe..Maaf Cik Somi..

Sakit...terus menerus sehingga 8:00 malam...

Ok boleh tak bayangkan kesakitan Ayra sehingga satu hari dorang biarkan..Ayra suruh diorang operate..diorang tak nak lagi..sebab bukaan hanya sehingga 3 cm sahaja..

Barulah diorang hantar Ayra ke OT..luar jangkaan Ayra tak sempat nak salam family semua termasuk husband..sakit dah tak ingat apa..

Maafkan Ayraaaaa...

12:48 am (26/09/2010)
Lahirlah cahaya mata pertama kami melihat dunia..dengan kaedah operate..
Family semua datang termasuk in law dari Penang..
Baby boy @ 3.1 kg..

Alhamdulillah..

Seronok rasanya bila bergelar ibu..6 pagi lepas tu,Ayra boleh bangun sendiri mandi..percaya tak gagahnya? Dah la operate..hehe..

Itu je Ayra nak cerita..hehe..nanti2 Ayra share lagi ya..

Nota Kaki : Harap dapat membaca dengan tenang..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 positive words:

Ceri Koko said...

perkongsian yang baik Ayra :) lama jugak menahan sakit..hebat pengorbanan seorang mak :)

Shafuhan Smab said...

tahniahhh baby boy , moga jadi anak soleh dunia akhirat

Ayra Zayra said...

ceri koko : hehe..alhamdulillah terfikir nak cite ayra cite je ceri..hebat sangat merasainya..hehe..lama sangat..sakit pun tak boleh lupa..hehe

shafuhan smab : tq..aamiin..terima kasih mendoakan...

Mas said...

takuttnya..nak tnya..kalo cervik dh buka 3 cm..nnti mmg dia x kn bkk dh ke lepas operate or tutup blik jlnnya? haha..maaflah soalan merapu..wondering je

Ayra Zayra said...

@Mas sory baru nampak comment..
Haha..mmg normal semula laa..