Santai Ayra

Super Happy Smiley
Powered by Blogger.
RSS

Second Pregnancy & Delivered

Assalammualaikum..

Rindu tak dengan Ayra? Rindu takkkk??

Hehe..credit to picture Google..

Kalau rindu cakaplah..tq pada yang singgah beloggg kita agar belogg kita tak berhabuk..
Okey,kita bukan nak cerita pasal RINDU. Entree kita kalini pasal Second Pregnancy..

Request by Cik Ceri kita ni..tak sabar dia nak dengar..hehe..rindu lerr tuuu...

Kisahnya bermulaaa.....

Ayra follow up di Swasta tak pernah lagi follow up kerajaan tak tahu kenapa..sebab lain macam sikit ni,nak details lebih..

Pregnancy Ayra kalini tak Complicated sangat..simple,senang..

Masuk kandungan 8 bulan..Ayra start tak boleh jalan terus sakit sehingga terpaksa admitted di Hospital Pusrawi di Jln Tun Razak..

Kelakar pun ada,rakan sekerja lelaki terpaksa tolak Ayra dengan wheel chair ke hospital tu..sampai Hospital sana ingat dia tu husband Ayra..hahaha..

Ok..dorang tolak Ayra dalam Labour Room!

Eh! Kenapa??? Takut laaa...baru 8 bulan bukan sakit nak beranak tapi sakit tak boleh nak berjalan..kelakar takkk??

Kawan tempat kerja pun risau ingat nak bersalin dah...


Okeyy..admitted 2,3 hari jee..pastu Doktor bagi berehat lama..bukan bersalin lagi ok!!

Last check up..Dr kata baby tak turun lagi laa Ayra...

Adoi..mengadoiii..baby tak jumpa ya,sebab dulu pun abang tak ikut pintu,ikut tingkap..

Ayra rasa Ayra mesti kena besalin ikut tingkap lagi ni..

Cian kat husband,sekali je merasa masuk labour room..jadila..dapat juga rasakannn..hehe..

Lepas tu,Dr kata beralih2 baby ni..memang tak masuk,kejap ke kanan kejap ke kiri..

Then..we decide..
Masuk 38 minggu ,we deciced to admit & doing operation..huhuhu..sedih & kecewa pun ada...

17/10/2016 (8:00am)
Ayra menyerah diri..dalam hati gembira ada,dup dap ada.siapa yang tak takut kena bedah??
Berdebar pun ada..

8:30 am
Nurse bawak Ayra ke bilik operasi..berdebar2..sempat salam dengan suami..minta ampun semua..

9:00am 
Ok..Ayra dapat Dr lelaki..Ayra pun tak tahu kenapa Dr lelaki tapi dah berumur laaa..
Pakar bius siap angkat Ayra letak ke katil lagi satu sebab Ayra dah kebas separuh badan..

9.35am
Dr Ayra masuk & dia boleh angkat tangan say Hi! Hahaha..kita ni berdebar dia punya gembira nak operate kita..

Godek..godekkk badan kita terus dengar suara baby! Dr tu siap angkat! Ha! Ni eak! Perempuan tau!

Dia ambil lap2 sikit bogelkan baby terus letak dada kita..eh bukan normal je tau operate pun boleh touch skin to skin..

Gembira sangat! Dia menangis di badan kita sambil bau Syurga..alhamdulillah..

Terus keluar nama! haha..tepat jam 10:01pagi berat 2.89 kg..

Yayy!! Kita dah ada sepasang..

Okey Cik Ceri habis dah cerita kita..senangkan..dua2 kita operate,sok kalau ada lagi isi,sambung ketiga pulaa yaaa...hahaha..bila la tuuuu...

Details :

Baby First : Muhammad Arfa' Hasbi
Weight : 3.1kg 
Time Delivered : 12.58 am

Baby Second : Nur Azzalea Qaisara
Weight : 2.89kg
Time Delivered : 10:01 am

Selesaiii...

Nota kaki : Dorang asyik bergaduhhhhh jee..hehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 positive words:

Ceri Koko said...

hheehee memang rindu kat Ayra pun ni tapi beberapa hari ni ceri busy tak sempat nak update blog hehehe.. blog ceri pun dah berhabuk tebal hehehe.. oooo...mujurlah second pregnancy lebih senang :)bab2 kena bedah ni ceri agak takut, but i admire you, walaupun Ayra kena operate tapi Ayra tetap happy :), klu ceri dah lama pengsan kat situ hahaha cantik nama anak-anak Ayra :) take care dear!

Ayra Zayra said...

hehehe..cian ceri bz sgt..jaga kesihatan tau ceri..hehehe..ayra pula setiap sabtu n ahad mmg akan berhabuk..sikit je laa sempat sapu ari isnin ni..hehehe..
Happy sangat walau pun berdebar,sebab dah ada sepasangkan..lega sikit..
Nama pilihan..hehehe..tq..u tooo..